Leopard foke su najgušće zgusnute na zapadnom Antarktiku, ali neke skitnice su viđene duž obala Novog Zelanda i Australije. Ove predatorske foke mogu da narastu i do 11 stopa dugačke i teške preko 800 kg. Iako je leopard foka vrhunski predator, napadi na ljude su izuzetno retki. Istražite dole navedenu mapu da biste saznali gde možete da ronite sa leopard fokama.
Leopard foka
Najagresivniji u porodici, leopard foke provode dane loveći pingvine, ribu, lignje, pa čak i druge foke. Oni su efikasni lovci, koji čekaju pod vodom blizu ledenih polica da se hrane svojim toplokrvnim plenom. Njihova aerodinamička, duga, mišićava tela čine ih brzim plivačima, a njihov kaput u senci omogućava im da se neprimetno uklope u svoju okolinu.